1A.jpg
Client:
Otaku

Location:
Abu Dhabi, UAE

Category:
Cafe

A home away from home, the goal is to curate a memorable, lasting, slow-paced dining experience in the current fast-paced times.

2A.jpg
2B.jpg
3B.jpg
3A.jpg

Taken from the concept of a house, the layout makes you feel like your back at home in a quiet, tranquil location overlooking a nice view of mangroves, tucked away from the busy life of the city.

 

The zoning is a combination of the main entities of a house that both Japanese and Arab cultures share. It has three levels, bar counter on the highest level, to which brings a sense of a theatrical mood staging the coffee experience especially when looking from the outdoor seating - in.

7A.jpg
5A.jpg
2b.jpg
4A.jpg
7B.jpg
8A.jpg

In contrast with the commercial cafes, design elements go back to basic. Inspired from the rougher textures, honest material finishes and neutral tones of the brutalist style, combined with the subtlety of the wabisabi philosophy of the Japanese style, it appreciates a beauty that is imperfect, impermanent, and incomplete in nature.

 

This creates a mood of wanting to savor the coffee and dining experience the way you want it at home.

6A.jpg
4B.jpg
8B.jpg